BOLU / KIBRISCIK - Kıbrıscık Ortaokulu

İZ BIRAKAN KADINLAR

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık, aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor. Biz de bu vesileyle düşünceleri için mücadele eden, diğer kadınlara örnek olmuş, sanat ve fikir dünyasında kendini kanıtlamış mükemmel kadınları hatırlamak istedik.

Kıbrıscık Ortaokulu öğrencilerimiz Görsel Sanatlar Dersinde yapmış oldukları çalışmalarında diğer kadınlara örnek olmuş kadınlardan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere, İlk Kadın Savaş Pilotumuz olan Sabiha GÖKÇEN'e, Avrupa ve Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu olan Sümeyye BOYACI'ya, Serbest Dalışta Türkiye Rekoru Olan Şahika ERCÜMEN'e, Dünyaca Ünlü Piyanist İdil BİRET'e, Giyilebilir Kalp Pili Buluşuyla Dünya 1. Olan Canan DAĞDEVİREN'e, Türk Milli Voleybol Takım Kaptanı Eda ERDEM'e, İlk Kadın Avukatımız olan Süreyya AĞAOĞLU'na, Doktor-Akademisyen-Yazar ve Eğitimci olan Türkan SAYLAN'a, Dünyaca Ünlü Ressam Frida KAHLO'ya, Hayır İşleri ve Yardımseverliğiyle Bilinen Galler Prensesi Prenses Diana'ya yer verdiler. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık.

19-12-2023

Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 13:39 - Görüntülenme: 62